青衣巴士團

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
青衣巴士團

Ver.3.1

3 posters

巴士空調問題

tsingyi
    tsingyi
    車長

文章數 : 100
    注冊日期 : 2009-08-27

巴士空調問題 Empty 巴士空調問題

發表 由 tsingyi 周五 8月 28, 2009 1:34 am

有時係下午搭巴士,有些空調巴士既冷氣開到最大都係好細風,覺得好熱

如果坐窗邊,就會比太場曬住你,熱到有時會出汗

我有時聽到乘客話: "搭空調巴士同普通巴士都係咁熱,咁不如搭冇冷氣巴士!"
    hkhim50
    hkhim50
    管理員

文章數 : 92
    注冊日期 : 2009-08-15

巴士空調問題 Empty 回復: 巴士空調問題

發表 由 hkhim50 周五 8月 28, 2009 2:02 am

睇下你坐邊部車啦
    如果你想涼D坐去上層車尾(單層巴士除外),
    因為D風一出黎就係上層車尾+下層車尾出風,
    但下層車尾個引偈...
    所以你坐上層車尾會涼D^^

ps:我次次都坐上層車尾 Laughing
    tsingyi
    tsingyi
    車長

發表 由 tsingyi 周五 8月 28, 2009 9:46 am

我唔係好中意坐上層車尾,因為落車好麻煩
    XDivan_ko=]
    XDivan_ko=]
    新車長

文章數 : 35
    注冊日期 : 2009-08-16

發表 由 XDivan_ko=] 周日 8月 30, 2009 9:07 pm

你係咪撘新巴or城巴??如果係我就話比你地聽!!!!
    tsingyi
    tsingyi
    車長

發表 由 tsingyi 周日 8月 30, 2009 11:27 pm

tvb087 寫到:你係咪撘新巴or城巴??如果係我就話比你地聽!!!!

唔係新巴or城巴
    XDivan_ko=]
    XDivan_ko=]
    新車長

文章數 : 35
    注冊日期 : 2009-08-16

發表 由 XDivan_ko=] 周四 9月 03, 2009 8:09 am

可能風口塞左或未洗xx網!!!(x是吳識寫!!!) Embarassed

現在的時間是 周六 4月 27, 2024 4:08 pm